Национален протест на служители от пътностроителни фирми блокира движението в няколко

...
Национален протест на служители от пътностроителни фирми блокира движението в няколко
Коментари Харесай

Национален протест на пътни строители блокира движението в няколко градове в страната |

Национален митинг на чиновници от  пътностроителни компании блокира придвижването в няколко български градове поради неизплатени заплати. Демонстрации се организираха в София, Благоевград, Пазарджик, Бургас, Велико Търново, Русе, Пловдив, Хасково. 

Във вторник следобяд се организира съвещание за намиране на решение на проблемите в пътностроителния бранш. Беше основана и работна група по предписание на премиера Стефан Янев. Въпреки че след съвещанието зам.-министърът на районното развиване Валентин Граматиков съобщи, че " страната е подготвена с предложение за решение на проблема ",.

Миналата седмицата районният министър Виолета Комитова изясни, че Министерство на регионалното развитие извършва над 2200 градежа на стойност над 7.5 милиарда лева

" Митът, че всички градежи са спрени е безусловно погрешен ", бе безапелационна тя.

да кажат по кои обекти работят, дали са спирали да строят и дали има интервенция на служебното държавно управление.

В София служащите   блокираха придвижването в триъгълника на властта. Според протестиращите към този момент 5-ти месец не са им изплащани заплати. 

" Не се прави и никакво настоящо възлагане на действия за поддържане на пътищата у нас. Спряна е и подготовката за идния зимен сезон ", споделят от браншовата камара.

Работниците носиха сигнални жилетки, а някои от тях - и каски, съобщи бТВ. Протестиращите издигнаха плакати, на които пишеше: " 200 000 чиновници или 200 000 безработни, кое избирате? " и " Държава без пътища няма ". 

Протест блокира и Аспаруховия мост във Варна за към час. Протестиращите струпаха тежка техника на моста, оповестява БНР. Изходът на Велико Търново към Прохода на Републиката също бе блокиран. Протести имаше и в Благоевград, Пазарджик и Бургас.

В Пазарджик тежки машини блокираха входа откъм автомагистрала " Тракия ". От полицията проведоха обходни направления. В момента придвижването към този момент е възобновено.

В Благоевград уредниците обясниха, че лятното поддържане на пътищата и почистването им е спряло преди три месеца. Според тях има действителна заплаха зимното поддържане да бъде спряно.

Едното платно на пътя в Бургас , където се строи северният обходен път на града, също беше блокиран. " 30 млн. лв. са отговорностите на Пътната организация към пътностроителните компании в Бургаска област ", споделиха от камарата. 

За 15 минути към 200 служащи стопираха придвижването по интернационалния път Русе-Свиленград . Образуваха се километрични опашки от тирове и леки коли. До произшествия не се стигна.

Околовръстното на Пловдив също бе блокирано. Полицаи отбиваха придвижването по обходен път. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР